Gå direkt till innehåll
Vad kommer chokladtomten med i år?

Nyhet -

Vad kommer chokladtomten med i år?

Varje år till jul säljs hundratals miljoner, folieinpackade chokladtomtar världen över. En symbol för den kommande högtiden, med löfte om glädje, lediga dagar, familjetraditioner, julmat och julklappar.

Enligt EAFA* är den sammanlagda ytan av den tunna aluminiumfolie som används för att förpacka och skydda alla chokladtomtar, som tillverkas i Europa (2019), fyra miljoner kvadratmeter. Det motsvarar cirka 740 fotbollsplaner eller en 400 mil lång aluminiumremsa med en bredd av en meter!

Under den glittriga folie-ytan finns den söta chokladen. Men vad är det egentligen vi stoppar i munnen?

> Läs mer

*EAFA= European Aluminum Foil Association

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Åsa Stranger

Åsa Stranger

Presskontakt Marketing & Communications Manager 070-429 63 54

Moving your world

FUCHS LUBRICANTS SWEDEN AB är en del av en global koncern med tyska rötter som utvecklar, producerar och distribuerar ett brett sortiment av smörjmedel och relaterade specialiteter.
I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi innovativa och skräddarsydda smörjmedelslösningar för alla typer av branscher så som bilindustrin, tillverkande industri, bygg & entreprenadverksamhet, energi- & transportsektorn, livsmedelsindustrin, skogsbruk, stål-, metall- och cementindustrier med flera.
FUCHS är världens största oberoende leverantör av innovativa smörjmedelslösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden. Vi är 6 000 anställda i över 50 länder som alla delar samma mål: att hålla världen i rörelse med både hållbarhet och effektivitet i fokus.

FUCHS LUBRICANTS

Swedenborgsgatan 20B
11827 Stockholm
Sverige