Gå direkt till innehåll
Nya cirkulationsoljor för pappersmaskiner

Nyhet -

Nya cirkulationsoljor för pappersmaskiner

RENOLIN PA- och RENOLIN UNISYN CLP PA-serierna är våra nya högpresterande cirkulationsoljor för pappersmaskiner som ersätter våra tidigare PAPERWAY-serier. Båda serierna överträffar kraven för pappersmaskinoljor enligt SKF och Voith VN 108-specifikationen.

RENOLIN UNISYN CLP PA-serien (polyalfaolefinbaserade)

RENOLIN UNISYN CLP PA-serien är våra helsyntetiska cirkulationsoljor för användning både i tork- och våtpartiet i pappersmaskiner.

Valet av tillsatser ger en produkt med utmärkt korrosions- och nötningsskydd för lager och växlar. RENOLIN UNISYN CLP PA-serien ger hög oxidationsstabilitet, låg avlagringsbildning och är stabil vid höga temperaturer.

RENOLIN UNISYN CLP PA-produkterna finns i alla vanliga ISO VG-klasser från 150 till 460. De överträffar kraven enligt SKF och Voith VN 108-specifikationen och har testats med FAG FE8-testet för pappersmaskinsolja med mycket gott resultat (ISO VG 150 - 320). RENOLIN UNISYN CLP 220 PA både uppfyller och överträffar kraven på pappersmaskinsoljor enligt specifikationerna från SKF, FAG, Voith och Valmet. Produkterna överträffar CLP-HC-kraven på industriella växellådsoljor DIN 51517-3 vilket innebär att de även kan användas i industriella växellådor av standardtyp på pappersbruk.

Fördelar i korthet

  • Låg skumtendens
  • God luftavskiljning
  • Utmärkt beständighet mot åldrande, mycket god termisk stabilitet
  • Bra korrosionsskydd
  • God filtrerbarhet
  • Utmärkta viskositetsegenskaper i förhållande till temperatur
  • Högt naturligt viskositetsindex (VI)
  • Utmärkt nötningsskydd
  • Blandbar med mineralolje- och esterbaserade växellådsoljor
  • Goda demulgeringsegenskaper

RENOLIN UNISYN CLP PA-serien med helsyntetiska oljor ersätter PAPERWAY PA och finns med följande ISO VG-klasser:


RENOLIN PA-serien (mineraloljebaserade)

RENOLIN PA-serien är mineraloljebaserade pappersmaskinsoljor, avsedda för användning i centralsmörjningssystem i pappersmaskiner. Serien ger ett mycket gott nötnings- och korrosionsskydd och låg avlagringstendens samt har god åldringsbeständighet.RENOLIN PA-SERIEN (mineraloljebaserde)

Produkterna i serien överträffar kraven för pappersmaskinsoljor enligt SKF och Voith VN 108-specifikationen. RENOLIN PA-produkter överträffar kraven på industriella växellådsoljor enligt DIN 51517-3: CLP. Det innebär att de kan användas i industriella växellådor av standardtyp på pappersbruk

Fördelar i korthet

  • Optimalt nötningsskydd för lager och kugghjul
  • Enastående beständighet mot åldrande och oxidation
  • Minimal skumtendens
  • God kompatibilitet med elastomermaterial

Den mineraloljebaserade RENOLIN PA-serien ersätter PAPERWAY och finns med följande ISO VG-klasser:

Kategorier

Kontakter

Åsa Stranger

Åsa Stranger

Presskontakt Marketing & Communications Manager 070-429 63 54

Moving your world

FUCHS LUBRICANTS SWEDEN AB är en del av en global koncern med tyska rötter som utvecklar, producerar och distribuerar ett brett sortiment av smörjmedel och relaterade specialiteter.
I nära samarbete med våra kunder utvecklar vi innovativa och skräddarsydda smörjmedelslösningar för alla typer av branscher så som bilindustrin, tillverkande industri, bygg & entreprenadverksamhet, energi- & transportsektorn, livsmedelsindustrin, skogsbruk, stål-, metall- och cementindustrier med flera.
FUCHS är världens största oberoende leverantör av innovativa smörjmedelslösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden. Vi är 6 000 anställda i över 50 länder som alla delar samma mål: att hålla världen i rörelse med både hållbarhet och effektivitet i fokus.

FUCHS LUBRICANTS
Swedenborgsgatan 20B
11827 Stockholm
Sverige